MIJN VERHAAL

Mijn jeugd was onstuimig en alles behalve stabiel. Toen ik kind was moest ik regelmatig naar de dokter omdat mijn amandelen of andere klieren opgezet waren. Ik kreeg regelmatig koortslippen en onverklaarbare kwaaltjes.

Mijn familie had een gezonde levensstijl en ik ben opgegroeid met organische voeding, verse groente, zelf geplukte bessen, fruit en alles wat de natuur te bieden had: zelf gebakken brood, vis en vlees van Zweden waar ik oorspronkelijk vandaan kom. De bossen, meren en natuur waren mijn speelgrond en toch was mijn gezondheid verre van goed. Ik kampte met mijn darmen, en alle emotie vertaalde zich in een "rommel buik", krampen, opgezet buik en slechte stoelgang was een dagelijkse strijd.

Rond mijn twintigste had ik dit geaccepteerd en dacht dat het "bij mij hoorde".

Een paar jaar later had ik een baan die zowel mentaal als fysiek veeleisend was. Tijdens een welverdiende vakantie op Balie liep ik een "Bali Bug" op. Na terugkomst in Nederland was het zo erg dat alles wat ik at recht door mij heen liep. Na twee weken ben ik naar de dokter geweest omdat mijn werkgever insisteerde dat het zo niet meer ging. De dokter heeft bloedproeven gedaan, het gewoonlijke getest en om een lang verhaal kort te maken: ik kreeg een vaag antwoord dat het waarschijnlijk een prikkelbaar darm was. Het advies: diarree remmers... 

DIT WAS VOOR MIJ DE KEERPUNT

Het geloof in de natuur en natuurlijk genezen zit in mijn genen en ik was zeker niet van plan om diarree remmers te gebruiken. Ik wist instinctief dat mijn lichaam niet ging genezen met diarree remmers.. 

Een goede vriend van mij, die ook geloof dat ons lichaam een zelf genezend vermogen heeft, kwam langs en begon te vertellen over de "brain-gut"connectie en dat onze darmen de tweede brain zouden zijn. Zijn advies was om een "reset"te doen van mijn lichaam. Gewapend met een reset voedingsadvies ben ik aan de slag gegaan. Ik was op dit moment bereid om alles te proberen! 

Na enkele dagen begon ik al een verschil te merken in mijn lijf. Na zo'n 6 weken was ik fitter dan ooit! 

Vanaf dat moment is mijn passie voor gezond eten naar het volgende level gegaan. Ik wilde meer weten, hoe kan dit?! Ik heb sindsdien alle onderzoeken en kennis verslonden over voeding en de "gut-brain"connectie. 

Yoga is een tweede passie  in mijn leven en het moment dat ik mijn lijf de "Mind•Soul•Health"gedachte toepaste op mijzelf, zijn al mijn kwaaltjes verdwenen en besef ik eindelijk dat wat ik altijd dacht dat "het bij mij hoorde" een reactie van mijn lichaam was die mij wat probeerde te vertellen... 

Nu, meer dan 10 jaar later, een paar studies verder, wil ik mijn kennis delen om jou naar de volgende level te brengen. 

Origineel van Zweden, verhuisde Nicole naar Nederland in 1995. De laatste paar jaren heeft Nicole de wereld rondgereisd om verschillende culturen te leren kennen. Nicole is een geregistreerd Yoga Teacher en ze heeft in verschillende landen yoga gegeven tijdens haar reizen. Ze geeft ook energetische behandelingen, gebaseerd op Reiki.

Nicole heeft Natuurgeneeskunde en natuurvoeding therapie gestudeerd en haarzelf in de gut (darmen) & (natuurlijk) voeding verdiept. Ze combineert dit op een bijzonder manier en de focus ligt op de connectie tussen hoofd-hart-darmen waar je mentale &. fysieke gezondheid als één gezien wordt. .

Ze werkt online en op Walcheren, Zeeland 

RELEVANTE OPLEIDINGEN

Voeding expert, SG

Kruidengeneeskunde/Herborist ,NHOC

Orthomoleculair specialist Maag-darmen-lever,SOHF

Orthomoleculair Voeding voor Brein-Darmen SOHF 

 Medische Basiskennis, CA 

TCTSY Trauma Yoga, TCTSY-300hr erkend door Nederlandse Yoga Docenten

Registered Yoga Teacher-200hr, Yin Yoga, Mindfulness/meditatie, AALO

Diverse GUT health workshops

BHV

Herken je jezelf en raak je enthousiast over mijn aanpak?

Maak dan vrijblijvend een afspraak met Nicole en dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.