De meeste van mijn cliënten beseffen dat voeding een belangrijk deel van het oplossen van de klachten, en zijn erg gemotiveerd om aan de slag te gaan. In de meeste gevallen betekent dit dat de voedingspatroon veranderd moet worden en dat je anders zult gaan eten. 

Het vraagt een stuk inspanning , en zeker in het begin van de traject. Mijn streven is om rekening te houden met je gezinsleven, hoeveel tijd je hebt, of het wel lekker is en in te passen in je privé en werk situatie.  

Het doel is om jouw de kennis te geven, als je begrijp hoe het werkt en waarom je bepaalde dingen doet, is het makkelijker om dit in je leven toe te passen. 

Je krijg de kennis om vooruit te plannen, en de kennis van de basis ingrediënten die handig zijn om altijd in huis te hebben. 

Ik ben van mening dat gezond eten zeker niet vies of moeilijk hoef te zijn, je moet alleen even weten hoe. 


AANVULLEND ONDERZOEK

Meestal kunnen wij met vragenlijsten en het intakegesprek voldoende informatie uithalen om met een behandelplan uit te stippelen. Mocht dit niet voldoende zijn kunnen we afhangend van je wensen en klachten wort er bepaald om een ontlastingsonderzoek te doen bij een laboratorium. Helaas zijn deze redelijk prijzig, maar een kleine prijs om je gezondheid terug te krijgen. 

De onderzoeken variëren van €40-400,-, maar houd rekening met een investering van ca. €250,-. voor een basis ontlasting onderzoek. 

In een basis onderzoek van je darmen leren wij o.a hoe de balans tussen je "goede en slechte" darmbacterie zit. Er wordt gekeken naar eventueel schimmels en gisten,  je PH waarde & je darm spijsverteringsvermogen. 

Hiermee krijgen we een duidelijker beeld wat we het beste kunnen aanpakken als startpunt. 


WERKWIJZE

Meestal ziet een gepersonaliseerde plan als volgt uit: 

Intake: We kijken naar je huidige gewoontes, je wensen en meestal krijg je een vragenlijst om te bepalen waar jouw problemen vandaan komen, We bespreken evt een aanvullend onderzoek zoals een onderzoek voor histamine, gluten, parasieten of andere intoleranties. 

We beginnen gelijk met een aanpassing in voeding waar je een duidelijke uitleg door mij krijg en de tools om zelfstandig thuis verder te kunnen. Heb je een extra onderzoek gedaan, dan wachten we eerst op het antwoord. 

Stap 1,  herstel: 

Na het uitslag/of de eerste aanpassingen in voeding begint het "schoonmaak"

We geven de lichaam een extra steuntje om alle toxinen in de lijf af te voeren, dit is een belangrijke stap en wordt op jouw lichaam en wensen afgestemd. 

Stap ,2 elimineren: 

In onze darmen hebben we bacterie die als profiteurs leven, echte boeven. Als onze darmflora uit balans is (dysbiose) hebben de boeven overgenomen. De eerste stap is dus om de illegale dorpsfeest in je darmen te stoppen, en de "goede"bacterie een kans te geven. Dit gebeurt door bepaalde voeding te elimineren en bepaalde voeding toe te voegen. 

Stap 3 Opbouwen: 

Als het dorp in de darmen die afgebroken is door de feestende "slechte bacterie" moeten we alles weer opbouwen om de goede bacteriën weer een huis te geven. Door voeding stap voor stap toe te voegen, pre en probiotica, maar ook door mindfulness bereiken we dit. 

Stap 4 Vasthouden: 

Ondertussen merk je al een groot verschil van het begin. Dit is het moment waar het vaak misgaat. We denken dat we er zijn, maar ons nieuwe dorp is nog steeds niet helemaal gesetteld. Hier is het extra belangrijk om de goede bacterie te blijven voeden en onderhouden. 


 Hoe lang duurt een traject? 

Dat is helaas niet te zeggen...Het hangt van een paar factoren af zoals

 Hoe lang hebt je met de klachten rondgelopen, hoe veel tijd/energie energie steek je in om te genezen, het heeft zelfs met je DNA te maken. 

Je zal redelijk snel een verschil in je lijf voelen, en jezelf een stuk fitter voelen, maar de rest is afhangend van verschillende factoren en de ernst van de klachten. 

Ik zal je altijd doorverwijzen naar een reguliere arts als ik het vermoeden heeft dat er meer aan de hand is. En je bent natuurlijk altijd welkom om te stoppen wanneer je wil, of kiezen voor een combinatie van reguliere zorg en mij! Je bent en blijft altijd baas over je eigen lichaam! 


maak een afspraak